Bananen & havermout ontbijtkoekjes

Sinds de publicatie van “De Voedselzandloper”, is havermout hip.
Havermoutpap is heel lekker, veelzijdig en snel klaar maar soms heb ik ’s morgens geen zin om in potten te roeren.
Dit is , zeker als er bij de lokale biowinkel rijpe bananen in promotie staan, een lekker en vooral snel alternatief.

Dit recept is gebaseerd op een recept uit “The Medicinal Chef“ van Dale Pinnock.
Ik heb de pindakaas vervangen door hazelnotenpasta (geen choco!), te vinden in de biowinkel, en naast lijnzaad nog wat extra vogeleten, sorry gezonde zaden, toegevoegd (chiazaad en pompoenpitten).

Met als resultaat een combinatie van snelle en trage natuurlijke suikers, gezonde vetten en vooral veel vezels.

Bananen & havermout ontbijtkoekjes

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 3 rijpe bananen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels hazelnotenpasta (of een andere notenpasta naar keuze, tahini of pindakaas zijn ook hele lekker combinaties)
  • 260 gr havermoutvlokken
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 3 eetlepels pompoenpitten

Werkwijze

  1. Warm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de kokosolie, hazelnotenpasta en honing maar laat zeker niet koken of aanbakken.
  3. Plet de bananen en meng met de olie, honing en notenpasta.
  4. Voeg de havermout, lijnzaad en chiazaadjes toe en meng tot een plakkerig deeg.
  5. Maak ongeveer een vierkant van 1cm dik in een ingevet bakblik (ongeveer 20cm x 20cm) of op een siliconenmatje. Bestrooi met de pompoenpitten en druk deze in het deeg.
  6. Bak totdat de bovenkant goudbruin is en het koekje goed loskomt van de bodem.
  7. Laat volledig afkoelen.
Delen Commentaren
comments powered by Disqus