Pompoencurry met champigon en linzen

Het is weer al enkele weken geleden dan ik nog eens een receptje online heb gezet. Dus tijd voor een lekkere winterse pompoencurry die je heel eenvoudig kan aanpassen aan je eigen smaak.

Eigenlijk is dit geen nieuw recept maar een versie van dit 3 jaar oude recept : Pompoencurry met zwarte komijn (Nigella sativa).
Dat is 1 van de voordelen van het maken van curry’s.
Dit zijn bijna altijd enorm veelzijdige recepten die je eindeloos kan aanpassen aan je eigen smaak en de groenten die op dat moment echt top zijn.

Deze keer ben ik op dezelfde manier gestart. Dus met zwarte komijn, maar dat kan je perfect weglaten of vervangen door gewone komijn, want we kruiden daarna nog extra bij met currypoeder. Daarna heb ik naast de pompoen ook nog champignons toegevoegd en puy linzen. Dat maakt van hetrecept echt een winters vegetarisch en eigenlijk vegan stoofpotje.
Maar voor de vleeseters kan je ook zeker kip of kalkoen toevoegen ;-)
De pompoen is in andere seizoenen perfect vervangbaar door bijvoorbeeld zoete aardappels, gewone aardappels of wortels.

Met de gaartijd moet je wat spelen en naargelang wat je wil het soort linzen aanpassen. Voeg kleine linzen later toe anders ben je de textuur volledig kwijt.
Maar dan kan dit misschien ook een zeer lekkere soep zijn mits wat extra vocht.

Voila, na enige tijd terug een receptje. Volg voor de rest tussendoor mijn probeersels via Instagram of Facebook en stuur gerust een foto door van jullie winterse pompoencurry’s!

Pompoencurry

Pompoencurry met paddestoelen en linzen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel zwarte komijn (optioneel)
  • 2 ajuinen (fijngesneden)
  • 1 pompoen (in dobbelsteentjes gesneden)
  • 2 teentjes look (fijngesneden)
  • 2 bakjes champignons (soort naar keuze)
  • 2 chili’s
  • 1 eetlepel currypoeder (pas aan naar eigen smaak)
  • 12 eetlepel kurkuma
  • 1 blikje linzen (van 300-350 gr)
  • zout
  • peper
  • koriander
  • pompoenpitten (voor de foodstylisten en de smaak)

Werkwijze

  1. Laat de olie warm worden.
  2. Bak de zwarte komijn kort aan.
  3. Voeg de ajuin en pompoen toe en laat 10 minuten karamelliseren.
  4. Laat daarna de look, chilli’s en champignons ook een 5-tal minuten meebakken.
  5. Voeg de kurkuma en currypoeder toe. Pas de hoeveelheid aan naar eigen smaak.
  6. Daarna na 1 minuutje stoven de uitgelekte linzen. Als het te droog is kan je altijd een beetje water toevoegen.
  7. Laat dit rustig sudderen tot de pompoen volledig gaar is. Meestal zo’n 20-30 minuten.
  8. Werk af met zout, peper, de pompoenpitten en koriander.
Delen Commentaren
comments powered by Disqus