Wel, ik moet toegeven dat het bloggen wat is stilgevallen!
Door de vreselijke files rond Brussel, 2u - 3u per dag, heb ik weinig
zin om na 11u - 12u van huis te zijn en elke werkdag om 5u30 op te staan
terug achter een scherm te gaan zitten.
Waarschijnlijk doet de politiek niets aan de files omdat het geld opbrengt door het extra verbruik… dus op termijn lost ik dit zelf wel op! Door alvast binnenkort te verhuizen naar Antwerpen centrum waardoor ik beter kan kiezen tussen het openbaar vervoer en de auto. Maar dat is wel minder goed voor mijn budget en gewicht…
Op Instagram ben ik
echter blijven doorgaan!
Daar heb ik enige tijd geleden een foto online gezet van een sinaasappel
- amandelcake experiment en een aantal volgers willen graag het recept
hebben.
Ik moet deze keer dus eens moeite doen om achter mijn computer te
kruipen :-)
Ik ben bij dit recept, van Bake Play
Smile,
uitgekomen omdat ik iets wou bakken om te trakteren voor mijn verjaardag
op het werk.
De voorbije weken zitten er veel appelsienen in mijn biologisch
fruitpakket dus op dat kernwoord, samen met amandel, ben ik beginnen
zoeken.
Toevallig is deze cake ook heel “trendy” want volledig gluten en
botervrij dus een marketeer zou dit bijna een superfood cake durven
noemen… Zeker omdat de volledig sinaasappels de cake ingaan, dus alle
vezels en essentiële olie blijven behouden.
De suiker heb ik vervangen door Zusto. Dat is een handige
suikervervanger waarbij je het recept niet moet aanpassen. Maar vergeet
als diabeet wel niet de koolhydraten in de sinaasappels en amandelen te
tellen.
En het resultaat mag er zeker zijn! Veel frisheid van de citrus en totaal niet droog door de amandelen! Ik ga dit binnenkort ook eens testen met limoenen of in de kerstperiode met kumquats.
Sinaasappel - Amandelcake
Ingrediënten
- 2 sinaasappels ((biologisch))
- 6 eieren
- 250 gr suiker (of zoetmiddel)
- 1 theelepel bakpoeder
- 50 gr amandelschilfers
Werkwijze
- Was de sinaasappels en kook ze 2 uur in water. Laat ze daarna volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor : 160 C.
- Bekleed een bakvorm van 22 cm met bakpapier of vet goed in.
- Mix de sinaasappels in een blender of met een handmixer.
- Klop de eieren op met de suiker, voeg daarna de sinaasappels toe, vervolgens het amandelmeel en het bakpoeder.
- Giet in de bakvorm en bestroei met de amandelschilfers.
- Bak ongeveer 50-60 minuten tot de cake gaar is.
Origineel recept : https://bakeplaysmile.com/gluten-free-flourless-orange-and-almond-cake