{.aligncenter .wp-image-19568 .size-full width=“960” height=“960”}
Wat heb ik nog gedaan rond eten in September?
We starten met de 2de dag in Londen, daarna street food in Antwerpen met
een kort verslag van Barrio
Cantina om te eindigen
in Hamme voor een beeldhouw workshop bij
Wereldbeeld.
De 2de dag van mijn Londen trip in september stond terug in het teken
van eten en nieuwe stukjes Londen ontdekken.
Enkele weken voor de citytrip begin ik te zoeken naar interessante
nieuwe restaurants, workshops of pop-up restaurants/festivals.
Een handige website hiervoor is Edible
Experiences en
natuurlijk Time
Out.
Op deze manier heb ik de pop-up van Papi’s
Pickles in
Brixton gevonden.
2 vliegen in 1 klap want Indisch eten is altijd lekker en in Brixton ben
ik nog nooit geweest.
Brixton, gelegen in het zuiden van Londen, is een zeer diverse buurt met
veel mensen uit Afrika en de Caraïben.
Dat zie je onmiddellijk aan de sfeer in de buurt : winkeltjes met
onbekende ingrediënten, beenhouwers en viswinkels, veel groentewinkels
waar me vooral de verschillende soorten bananen, allerlei knollen en
vooral de grote dozen met pikante Scotch
Bonnet
pepers opvielen. Naast de vaste winkels zijn er ook markten op
straat en een
overdekte markt op 2
locaties
met een mix van winkels en kleinere restaurants.
Ga hier als foodie zeker op verkenning!
Bij de pop-up van Papi’s
Pickles heb
ik een lekkere kokos dosa, een zachte lichte pannenkoek van
gefermenteerd deeg gemaakt van linzen en rijst, gevuld met een
aardappelcurry gegeten.
Daarnaast een pikante maar frisse sambar, chutney en
sundal.
Kortom, totaal anders dan een westers ontbijt maar eigenlijk veel
lekkerder!
Het leuke aan pop-ups is dat je meer contact hebt met de mensen achter
het concept en diegene die koken.
Ik mocht zelf in de keuken kijken hoe ze de dosa’s maken :-)
De namiddag stond in het teken van street art.
In Oost-Londen ga ik meestal langs bij 3 gallerijen : Pure
Evil,
Howard Griffin
Gallery en
Lost Space.
Dit is een wandeling van ongeveer 45 minuten die je ook een klein stukje
van Shoreditch laat zien om vervolgens de buurt rond Bricklane,
misschien wel het bekendste stukje van Oost-Londen, in te duiken.
Hoe kom ik te weten waar er iets te zien is? Ik volg enkele
blogs (Hooked Blog, UK
Street Art, Street Art
London) en ik heb 1
keer deelgenomen aan een graffiti wandeling door Alternative
London.
Dat is zeker een aanrader! Hierdoor ken je min of meer de hotspots maar
eigenlijk is het beste gewoon wandelen, kijken en je laten verbazen!
{.aligncenter .wp-image-19566 .size-full width=“960” height=“960”}
Het was rustig op de luchthaven en wat kan je dan beter doen dan nog
iets te gaan eten?
Deze keer een hamburger bij Gordon Ramsey Plane Food.
Een
aanrader, zeker door het sesame broodje maar vooral door de chimichurri
mayonaise.
En zeer belangrijk : lekker krokant gebakken frieten!
{.aligncenter .wp-image-19570 .size-full width=“720” height=“960”}
Na een kort maar krachtig weekend in Londen ben ik, na een weekje
vakantie, naar de eerste editie van Barrio
Cantina geweest in
Antwerpen.
Dit is een street food festival aan het steen. Naast een ruim aanbod aan
eten was er ook muziek en randanimatie voorzien. Dit is voor een echte
foodie eigenlijk niet echt nodig :-)
Rond het eten was ik erg onder de indruk van een pikante hot-dog van
Brandt & Levie,
de taco’s van The Taco
Guyen de uitstekende
Bollywood burger van Ellis Gourmet
Burger.
De intussen bijna onvermijdelijke insecten hype was er ook met
Microbar. Dit
is een trend die ik eigenlijk niet goed kan vatten…
Een nadeel van een jong festival zijn de soms lange wachttijden.
In andere landen heeft men al iets meer een street food traditie en zijn
de teams (meestal 1 persoon voor de bestelling/geld en 2 voor het eten)
beter op mekaar ingespeeld, denk ik.
Kortom, volgend jaar ga ik terug en zijn er hopelijk veel meer Belgische
kraampjes!
{.aligncenter .wp-image-19564 .size-full width=“960” height=“1200”}
Mijn weekje vakantie heb ik afgesloten met een workshop beeldhouwen in
steen bij
Wereldbeeld.
Dit jaar, en eigenlijk nooit, geen poging om een replica van de David
van Michelangelo te maken maar gewoon enkele kommetjes en een
schaalvoor deze
blog.
En wat maakt dit een top workshop, naast de uitstekende hulp van Julius en Clopas, natuurlijk de uitstekende lunch gemaakt door Veerle.
> Eating a lot of dust today @wbeeld > pic.twitter.com/PTYX8Pj2bG > > — Koen Verschaeren (@Teveelkookboeke) September 20, > 2014
{.aligncenter .size-full .wp-image-19562 width=“960” height=“960”}