September 2014 – Londen - Antwerpen - Hamme – street food & street art (deel 2)

Londen - Brixton Village - Papis
Pickles{.aligncenter .wp-image-19568 .size-full width=“960” height=“960”}

Wat heb ik nog gedaan rond eten in September?
We starten met de 2de dag in Londen, daarna street food in Antwerpen met een kort verslag van Barrio Cantina om te eindigen in Hamme voor een beeldhouw workshop bij Wereldbeeld.

De 2de dag van mijn Londen trip in september stond terug in het teken van eten en nieuwe stukjes Londen ontdekken.
Enkele weken voor de citytrip begin ik te zoeken naar interessante nieuwe restaurants, workshops of pop-up restaurants/festivals.
Een handige website hiervoor is Edible Experiences en natuurlijk Time Out.
Op deze manier heb ik de pop-up van Papi’s Pickles in Brixton gevonden.
2 vliegen in 1 klap want Indisch eten is altijd lekker en in Brixton ben ik nog nooit geweest.

Brixton, gelegen in het zuiden van Londen, is een zeer diverse buurt met veel mensen uit Afrika en de Caraïben.
Dat zie je onmiddellijk aan de sfeer in de buurt : winkeltjes met onbekende ingrediënten, beenhouwers en viswinkels, veel groentewinkels waar me vooral de verschillende soorten bananen, allerlei knollen en vooral de grote dozen met pikante Scotch Bonnet pepers opvielen. Naast de vaste winkels zijn er ook markten op straat en een overdekte markt op 2 locaties met een mix van winkels en kleinere restaurants.
Ga hier als foodie zeker op verkenning!

Bij de pop-up van Papi’s Pickles heb ik een lekkere kokos dosa, een zachte lichte pannenkoek van gefermenteerd deeg gemaakt van linzen en rijst, gevuld met een aardappelcurry gegeten.
Daarnaast een pikante maar frisse sambar, chutney en sundal.
Kortom, totaal anders dan een westers ontbijt maar eigenlijk veel lekkerder!
Het leuke aan pop-ups is dat je meer contact hebt met de mensen achter het concept en diegene die koken.
Ik mocht zelf in de keuken kijken hoe ze de dosa’s maken :-)

De namiddag stond in het teken van street art.
In Oost-Londen ga ik meestal langs bij 3 gallerijen : Pure Evil, Howard Griffin Gallery en Lost Space.
Dit is een wandeling van ongeveer 45 minuten die je ook een klein stukje van Shoreditch laat zien om vervolgens de buurt rond Bricklane, misschien wel het bekendste stukje van Oost-Londen, in te duiken.
Hoe kom ik te weten waar er iets te zien is? Ik volg enkele blogs (Hooked Blog, UK Street Art, Street Art London) en ik heb 1 keer deelgenomen aan een graffiti wandeling door Alternative London.
Dat is zeker een aanrader! Hierdoor ken je min of meer de hotspots maar eigenlijk is het beste gewoon wandelen, kijken en je laten verbazen!

Londen - Streetart - East
End{.aligncenter .wp-image-19566 .size-full width=“960” height=“960”}

Het was rustig op de luchthaven en wat kan je dan beter doen dan nog iets te gaan eten?
Deze keer een hamburger bij Gordon Ramsey Plane Food.
Een aanrader, zeker door het sesame broodje maar vooral door de chimichurri mayonaise.
En zeer belangrijk : lekker krokant gebakken frieten!

Londen - Gordon Ramsey - Plane
Food{.aligncenter .wp-image-19570 .size-full width=“720” height=“960”}

Na een kort maar krachtig weekend in Londen ben ik, na een weekje vakantie, naar de eerste editie van Barrio Cantina geweest in Antwerpen.
Dit is een street food festival aan het steen. Naast een ruim aanbod aan eten was er ook muziek en randanimatie voorzien. Dit is voor een echte foodie eigenlijk niet echt nodig :-)
Rond het eten was ik erg onder de indruk van een pikante hot-dog van Brandt & Levie, de taco’s van The Taco Guyen de uitstekende Bollywood burger van Ellis Gourmet Burger.
De intussen bijna onvermijdelijke insecten hype was er ook met Microbar. Dit is een trend die ik eigenlijk niet goed kan vatten…
Een nadeel van een jong festival zijn de soms lange wachttijden.
In andere landen heeft men al iets meer een street food traditie en zijn de teams (meestal 1 persoon voor de bestelling/geld en 2 voor het eten) beter op mekaar ingespeeld, denk ik.
Kortom, volgend jaar ga ik terug en zijn er hopelijk veel meer Belgische kraampjes!

Street food in Antwerpen - Barra
Cantina{.aligncenter .wp-image-19564 .size-full width=“960” height=“1200”}

Mijn weekje vakantie heb ik afgesloten met een workshop beeldhouwen in steen bij Wereldbeeld.
Dit jaar, en eigenlijk nooit, geen poging om een replica van de David van Michelangelo te maken maar gewoon enkele kommetjes en een schaalvoor deze blog.

En wat maakt dit een top workshop, naast de uitstekende hulp van Julius en Clopas, natuurlijk de uitstekende lunch gemaakt door Veerle.

> Eating a lot of dust today @wbeeld > pic.twitter.com/PTYX8Pj2bG > > — Koen Verschaeren (@Teveelkookboeke) September 20, > 2014

Beeldhouw workshop - Wereldbeeld -
Hamme{.aligncenter .size-full .wp-image-19562 width=“960” height=“960”}

Delen Commentaren
comments powered by Disqus