Wat moet je vertellen bij de start van een blog over eten?
Heb ik een missie, visie en strategie :-)
Deze blog is een persoonlijke impressie van wat ik graag kook, probeer
te koken, eet, …, en lees over eten.
Het gaat dus een mix worden van recepten, restaurant en kookboeken
reviews, soms eens een reisverslag en af en toe gewoon een
hersenspinsel.
Wat is het doel?
Informatie uitwisselen met andere bloggers, mezelf blijven stimuleren om
nieuwe dingen uit te proberen en soms iemand aanzetten om meer kruiden
te gebruiken.
Ik kook heel graag met kruiden en dan kom je automatisch bij de meer
exotische keukens : Indisch, Mexicaans, Thai’s enz.
Helaas zijn veel recepten slechts een afkooksel van het origineel met
veel klant en klare producten, een minimum aan ingrediënten en verkeerde
kooktechnieken.
We gaan in veel recepten starten met de basisingrediënten en zelf een
curry paste of kruidenmengsel maken.
Het resultaat is, naast soms maar een fractie meer werk, vooral meer
smaak, minder afval door de kleinere hoeveelheden maar vooral
productkennis om de volgende keer het gerecht helemaal aan te passen
naar je eigen smaak.
En nog het belangrijkste : alles met genoeg humor en een snuifje (of toch liever een grote draai van de pepermolen) ironie!
En we eindigen dus met een filmpje :-)
http://www.youtube.com/watch?v=WpNIt6UC8uo