Hoe start je met een blog over eten?

Wat moet je vertellen bij de start van een blog over eten?
Heb ik een missie, visie en strategie :-)

Deze blog is een persoonlijke impressie van wat ik graag kook, probeer te koken, eet, …, en lees over eten.
Het gaat dus een mix worden van recepten, restaurant en kookboeken reviews, soms eens een reisverslag en af en toe gewoon een hersenspinsel.

Wat is het doel?
Informatie uitwisselen met andere bloggers, mezelf blijven stimuleren om nieuwe dingen uit te proberen en soms iemand aanzetten om meer kruiden te gebruiken.

Ik kook heel graag met kruiden en dan kom je automatisch bij de meer exotische keukens : Indisch, Mexicaans, Thai’s enz.
Helaas zijn veel recepten slechts een afkooksel van het origineel met veel klant en klare producten, een minimum aan ingrediënten en verkeerde kooktechnieken.
We gaan in veel recepten starten met de basisingrediënten en zelf een curry paste of kruidenmengsel maken.
Het resultaat is, naast soms maar een fractie meer werk, vooral meer smaak, minder afval door de kleinere hoeveelheden maar vooral productkennis om de volgende keer het gerecht helemaal aan te passen naar je eigen smaak.

En nog het belangrijkste : alles met genoeg humor en een snuifje (of toch liever een grote draai van de pepermolen) ironie!

En we eindigen dus met een filmpje :-)
http://www.youtube.com/watch?v=WpNIt6UC8uo

Delen Commentaren
comments powered by Disqus