Focaccia met Peppadew pepers

We gaan verder met de reeks brood zonder kneden.
Dit is een focaccia recept voor mensen met goed time management, of die gewoon lui zijn, maar toch niet graag de supermarkt of bakker sponsoren.

Focaccia is een Italiaans brood dat je kan vinden met allerlei verschillende toppings.
Puur met veel olijfolie en zeezout, kruidig met  rozemarijn (of gewoon pizzakruiden, dus ook wat oregano, tijm enz.) maar ook met kerstomatenen en allerlei kaassoorten, uien en zelf aardappelen.

Volgens wikipedia heeft elke regio in Italië schijnbaar een eigen versie en zijn er vergelijkbare soorten brood, zoals fougasse in Frankrijk, overal ter wereld te vinden.
Dit is dus zeker een recept om aan te passen naar eigen smaak of te maken met wat er nog in de kast of tuin te vinden is.

Dit recept is ontstaan door een pot met deeg, die al 7 dagen stond te wachten, in mijn koelkast.
Dezelfde avond kon ik in de supermarkt niet weerstaan aan 1 van mijn favoriete kant en klare tapas : Pikante Peppadew pepers gevuld met verse kaas.
Peppadew pepers zijn kleine pikante (maar voor fans van gekruid eten milde) Zuid-Afrikaanse opgelegde chilipepers.

Het resultaat is lekker en vooral zeer snel klaar. Naast deeg, een bokaaltje pepers en wat grof zeezout zijn er deze keer geen bizarre kruiden nodig :-)

Focaccia met Peppadew pepers

Ingrediënten

  • 300 gr brooddeeg (pas zelf aan naargelang je oven)
  • 1 bokaal Pikante Peppadew pepers gevuld met verse kaas
  • grof zeezout
  • olijfolie

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en plaats, indien beschikbaar, een dikke bakplaat of pizza steen in de oven.
  2. Maak van de deeg een bolletje (bekijk de filmpjes in het deeg recept) en rol dit vervolgens ongeveer 1 cm dik uit op een bakplaat of bakpapier.
  3. Druk de pepers in het deeg en laat dit vervolgens 40 minuten rijzen.
  4. Giet genoeg olie, uit de bokaal of olijfolie, uit over het brood en bestrooi met grof zeezout. Genoeg olie is belangrijk voor een lekker resultaat!; Bak het brood ongeveer 20-25 minuten af in de oven tot het goudgeel is en de pepers licht beginnen te carameliseren.
Delen Commentaren
comments powered by Disqus