Deze keer houden we het simpel! We gaan nog eens iets maken met knolselder, een wat vergeten wintergroente. I.p.v. een frisse salade of een curry gaan we de knolselder deze keer stoven in een eenvoudige tomatensaus met veel oregano en basilicum.
Diegene die me volgen op
[](https://instagram.com/teveelkookboeken/) hebben deze foto,
in een iets ruwere versie, al gezien.
Elke week koop ik een biologisch groentenpakket en meestal blijven de
grotere knollen en vooral kolen soms wat liggen. Want die zijn te groot
als je alleen voor jezelf kookt. Maar mits wat creativiteit en wat
herverdeling valt dat altijd wel op te lossen.
Deze keer ben ik voor meer Italiaanse smaken gegaan. Voor de tomatensaus
heb ik de uien eerst traag laten karamelliseren, daarna de in blokjes
gesneden knolselder samen met de uien en wat look enkele minuten laten
bakken. Vervolgens gewoon een blik tomaten, geen schande in de winter,
en genoeg gedroogde oregano en enkele blaadjes verse basilicum
toevoegen. Laat dit rustig stoven tot de knolselder beetgaar is. Meer
moet het soms niet zijn!
Dit is lekker als lunch of waarom niet met pasta of
aardappels.
Knolselder in tomatensaus
Ingrediënten
- 1 knolselder (klein)
- 1 ui (fijngesneden)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje look (fijngesneden)
- 1 blik tomaten
- 1 eetlepel oregano
- basilicum
- peper
- zout
Werkwijze
- Snij de ui en look fijn. Snij de knolselder in blokjes.
- Laat de ui met de olijfolie karamelliseren.
- Voeg daarna de look en de knolselder toe en laat dit nog enkele minuten rustig stoven.
- Voeg 1 blik tomaten toe, de oregano en enkele blaadjes basilicum. Pas de kruiding aan naar je eigen smaak!
- Laat dit op een laag vuur ongeveer 20-30 minuten stoven tot de knolselder beetgaar is. Werk af met zout, peper en verse basilicum.