Mangotaartjes met roomkaas en citroen

mango-taartjes met roomkaas, citroen en
citroenzeste

Een mango in het bio fruitpakket en ongeveer op hetzelfde moment een bericht op Twitter van Shelina Permalloo, Masterchef 2012, met een recept voor mangotaartjes :-)
Moet een mens nog kookboeken kopen… Misschien toch wel want haar boek, Sunshine on a Plate{width=“1” height=“1”}, met recepten uit Mauritius is echt wel de moeite!

Ik heb het originele recept, uit The Huffington Post,  een klein beetje aangepast door suiker te vervangen door stevia, limoen door citroen, citroentijm voor een kruidige toets en voor de foto nog enkele bloemen van pompelmoessalie (Salvia microphylla).
Deze salie en vele andere varianten, zoals ananassalie in dit recept”), zijn aanraders in elke tuin want de blaadjes zijn lekker in thee en de bloemen mooi en vooral eetbaar.

In het originele recept voor de mangotaartjes gebruikt men limoen in de plaats van citroen. Dat ga ik de volgende keer zeker testen.
De roomkaas (genre Philadelphia) zorgt voor bijna een “cheese cake” effect.
Dit recept kan ook wel werken met perzik of nectarines.

En als voorgerecht kan je ook gewoon witlooftaartjes maken ;-)

Kortom, probeer deze mangotaartjes, of je eigen variant, zeker eens uit![wpurp-searchable-recipe]Mangotaartjes met roomkaas en citroen - - mango’s, bladerdeeg ((in de foto van 12cm x 12cm)), roomkaas ((genre Philadelphia - 200gr)), eierdooiers, zoetmiddel ((stevia, agava, … naar eigen smaak)), citroen ((sap en zeste)), citroentijm ((enkele takjes - optioneel)), boter ((gesmolten)), Verwarm de oven voor op 200 graden.; Schil en snij de mango’s in plakjes (ongeveer 3-5mm dik).; Meng de roomkaas met een beetje citroentijm, het sap en zeste van de citroen en breng op smaak met suiker of zoetmiddel naar keuze.; Meng de eierdooiers onder de roomkaas.; Doe 1-2 eetlepels roomkaas in het midden van de bladerdeeg, laat zeker een rand van 1 cm, en beleg met de stukjes mango.; Werk de randen af met de gesmolten boter of een losgeklopt ei.; Bak ongeveer 20-25 minuten tot de randen goudbruin zijn en de onderkant gebakken.; Werk af met een beetje verse citroentijm, citroen zeste en indien beschikbaar de salie bloemen. ; - [/wpurp-searchable-recipe]

Delen Commentaren
comments powered by Disqus